ajuntament_faura_faurart

Comunicació

Aquesta edició és molt especial, ja que celebrem deu anys d’aposta directa per una programació exquisida, diversa i de qualitat de teatre de carrer, en espais escènics no convencionals de la localitat de Faura, amb apenes 3500 habitants. Això representa un clar suport per part de l’administració local i la creació d’un nou, únic i referent projecte cultural estable, que s’ha convertit en una nova tradició no només en la localitat, sinó també en la comarca, ressonant a nivell nacional.

 

Al llarg d’aquests anys, el festival FauArt ha apostat per les noves tendències artístiques, pioneres i adaptades als temps actuals, amb una visió intel·ligent. Més de 163 companyies teatrals, projectes musicals, performances, exposicions, murals, estrenes i tallers de joc dramàtic han passat pels seus carrers, places i horts, abastant totes les disciplines de teatre i arts de carrer. FauArt forma part de tota una generació de públic educat amb l’art, que acudeix assíduament al festival, agraït per tindre teatre de qualitat al seu abast, inclús estant en la perifèria.

 

El teatre de carrer, orientat en gran mesura cap a la satisfacció de les necessitats humanes, pot transportar-te a un nou mode d’interpretar la realitat. Ens obliga a veure i avaluar el món, les persones i els seus processos d’una manera diferent a la convencional. Les necessitats humanes d’autodependència i articulacions orgàniques són els pilars fonamentals que sustenten el desenvolupament humà. Però per a servir al seu propòsit sustentador, han de basar-se en una sòlida base mitjançant l’art.

 

Busca incentivar i referenciar el contacte humà cara a cara, a través d’ambients socials i culturals satisfactoris i favorables, tant per al desenvolupament del potencial individual com per a la convivència solidària, entesos com a dos factors indispensables per al desenvolupament integral, i això és el que presenta cada any aquest festival.

 

Aquest any, la programació inclou:

 

Productora La Hormiga i Visitants, documental “A PEU DE CARRER“, quan el teatre ix al carrer.

Cia Zanguango “Al altre costat“.

Col·lectiu E.C.L.E.C.T.I.C “Save the temazo“.

Cia Cavalletti, amb “B.O.B.A.S Banda Orquestral Benèfica d’Actes Sepulcrals”.

Cia Família Lucas: “Animals Hackeables“, dirigida pel reconegut director Ximo Flores.

Dani Miquel; músic, cantautor i manipulador d’objectes, narrador de contes i llegendes ancestrals.