Què és FaurArt?

FaurArt, Festival de Teatre i Arts de Carrer

És un referent cultural en el teatre de carrer a la comarca del Camp de Morvedre (València), que aposta pel teatre de carrer integrant diferents línies artístiques en espais no convencionals, als carrers i places de Faura.

 

El Festival FaurArt ofereix anualment una selecció d’espectacles de teatre, moviment, circ, dansa, que busca seduir i estimular tant als artistes com als espectadors. Ofereix una oferta eclèctica que combina les diferents disciplines escèniques i que posa una atenció especial en la presentació de talents emergents i en les avantguardes, sense oblidar de les manifestacions artístiques del poble.

 

La programació es converteix en una autèntica vivència i experiència que aposta per l’excel·lència i la riquesa de nous formats i llenguatges i que té en les arts de carrer la referència principal.

 

Per això, durant el dia i nit es pot observar una varietat de companyies locals, nacionals i internacionals i una triada selecció de les millors propostes de carrer del país. Un esdeveniment multidisciplinari que lluny de ser únicament un mostrari d’espectacles, està convertint-se cada any, en un dels principals llocs de trobada dels professionals de les arts escèniques de carrer.

 

Un espai artístic i pedagògic per a compartir i intercanviar a través de diferents tallers, demostracions pràctiques i xarrades, buscant arribar a l’anàlisi i la reflexió del desenvolupament actual del teatre i de la utilització dels espais públics.

 

La mostra de teatre de carrer del Festival FaurArt aposta pels treballs compromesos amb la realitat social, sense oblidar-se del públic familiar, infantil, juvenil i assegura una mostra completa, variada i transgressora, sempre pensant “en el nostre major tresor”: el públic.

Objectius

1. Oferir una programació escènica i inèdita de qualitat

allunyada de l’estàndard comercial, pròxima i accessible.

2. Dinamitzar el poble i la comarca

amb la implantació d’una línia artística pensada per al carrer, que atraga la ciutadania al teatre, a les altres arts escèniques i donar a conéixer la potencialitat artística dels habitants del poble.

3. Donar a conéixer al públic i visitants

els racons, les cases, la places i els carrers, a través de les arts al carrer, així com, l’important caràcter històric del poble, i alhora, mostrant un laboratori d’experiències en els espais públics, com a element catalitzador de les dinàmiques social, cultural i turística.

4. Oferir cultura per a tots els públics

perquè en 2 dies, tant companyies locals, nacionals, internacionals com apassionats de les arts de carrer, visquen experiències úniques i irrepetibles.